mandag 29. mars 2010

Gourmet mat for babyer!

Lille sjefen i huset er en kresen lite kar. Så middagsmat på glass ble fort spyttet ut. Hm..
Hadde ikke dette problemet med nr 1, så hva gjør man da?

Joda, man trør til og lager hjemmelaget middag for kresne små ganer.
(og jeg som trodde hjemmelaget baby-mat var tidkrevende og kjedelig)


Forsøk 1:
Potet og gulerot most sammen med litt mme = spytting, brekking og nei takk.

Forsøk 2:
Gulerot, brokkoli og en klatt meierismør uten salt, ett par trykk på stavmikseren og sjefen er strålende fornøyd!
Ja vel, da er det bare å brette opp armene og fylle opp fryseren med middag og fruktmos.
Her kommer oppskrift og fremgangsmåte:

Jeg skreller 2 epler og 2 pærer, deler dem opp og koker i 10 min.

Deretter moser jeg dem med stavmikser.


Kjøler ned, fyller det i små plastbegre og rett i frysen.

Middagen:
Skreller 3 gulerøtter, hakker dem og hiver dem i en gryte med vann. Tilsetter en liten bunt med brokkoli og koker til det er godt mørt.


Siler av nesten alt vannet og tilsetter en god klatt usaltet meierismør. Moser med stavmikser, kjøler ned, fyller i plastbegre og inn i fryseren.

Voila! Middag og dessert for 1 uke, minst!
Dette kan vi like!




Har dere noen gode tips til fruktmoser eller middag til babyer?

3 kommentarer:

  1. Lurt Silje! Får prøve begge deler:) Her e d bare middagsglass så gjelde, litt trist for vil gjerne at han ska få i seg heimelaga mat han som tåle så lite. Føle eg har prøvd alt, til og med makrell i tomat ;)
    Ska prøva din enkle oppskrift å gi den tilbakemelding snarast!

    SvarSlett
  2. Det var en enkel, sunn og tydeligvis velsmakende meny!:) Håper jeg får bruk for denne oppskriften en gang!:) Klem H

    SvarSlett
  3. Minsten her ville heller ikkje ha middagsmat fra glass. Lagde forskjellig te han, men den store favoritten va "Kylling fra Kardemommeby". Den gjekk ned på høykant! Lånt bra barnemat.com:

    1 dl vann
    1 kyllingfilet
    1 potet
    1 gulrot
    1 ring ananas (eller ½ eple)
    1 ss olivenolje (ekstra virgin)
    ½ ts kardemomme

    Kok opp vannet.
    Skjær kyllingen i terninger.
    Skjær poteten og gulroten i små biter.
    Ha kyllingen i det kokende vannet sammen med potet- og gulrotbitene og la det koke forsiktig ca 10 minutter under lokk.
    Ha i oppdelt ananas-ring rett før retten er ferdig kokt.
    Hell i olivenolje og kardemomme.
    Ta gryten av kokeplaten.
    Mos maten til passe konsistens

    SvarSlett

Hei!
Jeg setter stor pris på at du tar deg tid til å legge igjen noen ord til meg. ♥
Lurer du på noe, så sendt meg en mail så er du garantert svar. :)

Klem Silje

Bloggarkiv

Translate