Lille sjefen i huset er en kresen lite kar. Så middagsmat på glass ble fort spyttet ut. Hm..
Hadde ikke dette problemet med nr 1, så hva gjør man da?
Joda, man trør til og lager hjemmelaget middag for kresne små ganer.
(og jeg som trodde hjemmelaget baby-mat var tidkrevende og kjedelig)
Forsøk 1:
Potet og gulerot most sammen med litt mme = spytting, brekking og nei takk.
Forsøk 2:
Gulerot, brokkoli og en klatt meierismør uten salt, ett par trykk på stavmikseren og sjefen er strålende fornøyd!
Ja vel, da er det bare å brette opp armene og fylle opp fryseren med middag og fruktmos.
Her kommer oppskrift og fremgangsmåte:
Jeg skreller 2 epler og 2 pærer, deler dem opp og koker i 10 min.
Deretter moser jeg dem med stavmikser.
Kjøler ned, fyller det i små plastbegre og rett i frysen.
Middagen:
Skreller 3 gulerøtter, hakker dem og hiver dem i en gryte med vann. Tilsetter en liten bunt med brokkoli og koker til det er godt mørt.
Siler av nesten alt vannet og tilsetter en god klatt usaltet meierismør. Moser med stavmikser, kjøler ned, fyller i plastbegre og inn i fryseren.
Voila! Middag og dessert for 1 uke, minst!
Dette kan vi like!
Har dere noen gode tips til fruktmoser eller middag til babyer?
mandag 29. mars 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Bloggarkiv
-
▼
2010
(181)
-
▼
mars
(24)
- Søskenkjærlighet...
- Veien til en manns hjerte går igjennom magen!
- Minner og gamle skatter.
- Gourmet mat for babyer!
- Søndag og hjemmekos.
- Påskestemning?
- Sansen for det søte...
- Vårens moter og trender!
- Endelig har sykdom forlatt huset og solen har titt...
- Syke unger er ikke gøy, ivertfall ikke når det ene...
- Lørdag og helg, ungene sover og jeg slapper av. De...
- Det spirer og gror!
- Stillhet...
- Nelliker.Fant disse søte nellikene på mestergrønn ...
- Bake-kake-søte.
- Late dager...Det har vi lite av her i huset! Hihi....
- Fikk en liten utfordring fra min kjekke nabo, Mari...
- Da er vi vel tilbake i Haugesund og har hatt en su...
- Dagen før dagen..
- Pøser på med innlegg nå, med dette diktet fortjene...
- Mimre mimre...
- Pynt til barnedåpen.
- Tips til barnerommet!
- Oppdatering og foto.
-
▼
mars
(24)
Lurt Silje! Får prøve begge deler:) Her e d bare middagsglass så gjelde, litt trist for vil gjerne at han ska få i seg heimelaga mat han som tåle så lite. Føle eg har prøvd alt, til og med makrell i tomat ;)
SvarSlettSka prøva din enkle oppskrift å gi den tilbakemelding snarast!
Det var en enkel, sunn og tydeligvis velsmakende meny!:) Håper jeg får bruk for denne oppskriften en gang!:) Klem H
SvarSlettMinsten her ville heller ikkje ha middagsmat fra glass. Lagde forskjellig te han, men den store favoritten va "Kylling fra Kardemommeby". Den gjekk ned på høykant! Lånt bra barnemat.com:
SvarSlett1 dl vann
1 kyllingfilet
1 potet
1 gulrot
1 ring ananas (eller ½ eple)
1 ss olivenolje (ekstra virgin)
½ ts kardemomme
Kok opp vannet.
Skjær kyllingen i terninger.
Skjær poteten og gulroten i små biter.
Ha kyllingen i det kokende vannet sammen med potet- og gulrotbitene og la det koke forsiktig ca 10 minutter under lokk.
Ha i oppdelt ananas-ring rett før retten er ferdig kokt.
Hell i olivenolje og kardemomme.
Ta gryten av kokeplaten.
Mos maten til passe konsistens