Hei!
Her kommer to middagstips!
Når det er travle hverdager med to små, så er det veldig greit å hive middagen i ovnen syns jeg. Da lager den seg selv, mens jeg kan leke litt med de to små som henger i buksebeina på meg.
Jeg syns dessuten at både kylling og laks smaker bedre tilberedt i stekeovnen.
Her er en oppskrift som ble til i dag:
Siljes kylling i form med parmesan&soltørkede tomater.
Du trenger:
(2 voksne og 2 barn)
3 kyllingfileter
1 hvitløksfedd
3-4 ss hakkede soltørkede tomater i olje (mine er kjøpt på Rema1000)
Raspet parmesan
Paprikapulver
Salt&pepper
1. Skjær hver kyllingfilet i 4 avlange deler.
2. Legg dem i en ildfastform, krydre med salt, pepper og paprikapulver.
3. Finhakk 1 fedd hvitløk som du strør over.
4. Ha 3-4 ss med hakkede soltørkede tomater over, sprinkle litt av oljen fra glasset over også.
5. Rasp over så mye parmesan som du liker.
6. Sett i stekeovnen på 220 grader, i ca 10 min. Tomatene skal være litt "krispy" og kyllingen gjennomstekt.
Vi hadde fullkornsris og woket brokkoli&paprika med sweet soyasaus til, men potetmos eller pasta passer sikkert også. Sjyen i formen er god å ha over risen.
Ungene elsket det, heldigvis, for de har vært svært småspiste på middagen i det siste.
En annen ting vi liker å lage i form er laksefileter. Da legger jeg dem på en seng av grønnsaker, ta de du liker best. Vi bruker mye brokkoli, paprika, gulrøtter og purre.
Krydre filetene med salt&pepper, å ha en klatt CremeFraiche på toppen. Inn i stekeovnen til laksen er gjennomstekt, 10-15 min. Nam!
Ha en fin ukestart!